Postavke kolačića
slo    cro    rs    ba
telefon (0)11 316 77 51   pošta info@bent.rs    facebook youtube
Saveti
Produkti
list Čišćenje u poslovnim prostorima

U vremenu kada je veliki naglasak na dobrim poslovnim rezultatima, trošimo puno vremena i energije, kako bismo ih postigli koliko je to moguće. Čistim i prijatnim prostorima se posvećuje sve više pažnje. 

Osnovno održavanje poslovnih prostora je najefikasnije vršiti suvim dubinskim usisivačem koji ima dubinsku četku, i za osnovni pribor osnovnu četku na točkićima za tvrde podove, jer njime najlakše savladavamo čistoću na tekstilnim i vodootpornim podnim oblogama.  

Enviro dry nam pomaže u čišćenju mrlja i osvežavanju tekstilne podne obloge, završetkom čišćenja odmah nakon toga, podovi su upotrebni bez sušenja i nepotrebnog čekanja.

U prostorima gde su postavljeni podovi od pvc, keramike ili gume, za čišćenje je, uz usisavač za suvo čišćenje, najjednostavnije koristiti brisač (mop) za vlažno brisanje podova. 

Za lakše, brže i kvalitetno brisanje, preporuka je koristiti sredstvo za negu podnih površina i očuvanje sjaja, a za keramiku sredstvo sa alkoholnim dejstvom, koje omogućava brzo sušenje površina bez nepotrebnih tragova koji nastaju upotrebom tvrde vode za čišćenje.

Pribor za čišćenje su, najčešće, manja kolica opremljena sa kantama za pranje podnih površina, kao i kantama za brisanje gornjih površina.

Brisač (mop) za čišćenje je naprikladnije, da omogućava vlažno brisanje podne površine sa maslim presvlakama (jednokratna upotreba) i mogućnošću povremenog mokrog pranja u kombinaciji sa presvlakama od mikrovlakana i pamuka.

Sredstvo za gornje površine koristi se isto kao i za podne površine, samo je potrebno razdvojiti presvlake i krpe. Za manje zaprljane površine koristimo namenske krpe za čišćenje gornjih površina u plavoj i zelenoj boji.

Takav sistematičan način čišćenja, daje jednostavno urađen plan čišćenja i njegovo praćenje, što je uslov za kvalitetno i temeljno izvođenje.  

U prodajnim salonima i radnjama, frekvencija poseta je veća, i zato je potrebna i veća učestalost mokrog pranja. Ukoliko je raspored u prostoru jednostavan i omogućava pranje podova kombinovanom mašinom hakomatic, isti omogućava ribanje poda sa četkama i usisavanje očišćene prljavštine. Čišćenje sa kombinovanom mašinom dopušta neposrednu upotrebu prostora, jer površina ostaje suva, čista i tako manje porozna za nečistoću.

Za čišćenje koristimo adekvatno sredstvo za odmašćivanje ili sredstvo za negu površina. To zavisi od intenziteta čišćenja i vrste zaprljanja u prostoru.  

U slučajevima gde nam raspored domaćinstva ili arhitektura onemogućavaju mašinsko čišćenje, koristimo metodu klasičnog načina čišćenja sa sistemom dve kante ili novim sistemom kvašenja presvlaka za vlažno brisanje i njihovo zajedničko pranje nakon obavljenog posla. Za gornje površine koristimo pribor i opremu za čišćenje paučina uz pomoć teleskopske drške i krpice za čišćenje i vlažno brisanje gornjih površina.

Načini brisanja međusobno se razlikuju od upotrebe kvašenja ili raspršivanja direktno na krpu sa pripremljenom mešavinom rastvora za čišćenje. Metoda višeslojnog slaganja produžuje upotrebljivost krpe i osigurava kvalitetno obavljen posao.

Ne zaboravimo na ličnu zaštitu izvođača čišćenja: odgovarajući plan čišćenja nam omogućava stvarnu kontrolu izvođenja radova bez nepotrebnih dodatnih zadataka i popravki čišćenja. 

Neki prodavci opreme za čišćenje nude školovanje i pomoć u izradi plana čišćenja, pa zato pitajte za tu uslugu i korisno je upotrebite. Želimo vam ugodan boravak i rad u čistim i uređenim poslovnim prostorima i prodajnim salonima.

U prostorima gde se povremeno vrši i dezinfekcija, poslovanje je, uz to što je prijatno, i sigurno!

 
Copyright 2013 | BENT excellent d.o.o. | Powered by I.T. tim d.o.o.