Postavke kolačića
slo    cro    rs    ba
telefon (0)11 316 77 51   pošta info@bent.rs    facebook youtube
Saveti
Produkti
list Mašine za čišćenje - metilice

Opalo jesenje lišće je za Bentove mašine za čišćenje prava radost.

Da li je površina prevelika za jednu metlu? Na raspolaganju su dva izbora: radite duže ili sebi obezbedite mašinu za čišćenje, adekvatnu veličini površine koju čistite. 

Ako razmišljate o kvalitetnoj mašini, sada je prava prilika za Vašu kupovinu! Mašine su nemačke proizvodnje i najčešće se koriste za industrijsko čišćenje, a odlikuje ih maksimalna efikasnost i robusnost.

Za sve naše mašine nudimo sopstveni servis.

Mašine za čišćenje mogu biti ručne na pritisak ili sa sopstvenim motorom, mogu biti volanske sa sedištem, prilagođene za izuzetno velike površine. U ponudi manjih mašina za čišćenje je čitav niz različititih modela i brendova, ali samo neki proizvođači imaju potrebno znanje za izradu upravljačkih mašina. 

  

 

 

Da li ste znali da mašina za čišćenje takođe i usisava?

Prašinu, koja se podiže prilikom čišćenja, usisna turbina usisava i zadržava u filteru. Filter mora biti naravno veliki, u poređenju sa filterom usisivača.

U rezervoar usisivača usisate do deset litara nečistoće. U mašinu za čišćenje jednim usisavanjem usisate do 100 litara nečistoće. Zato manja mašina za čišćenje mora imati filter veličine od najmanje jednog kvadratnog metra. 

Takva površina se može obezbediti samo sa rebrastim ili cilindričnim filterima, i širinom mašine od 50cm i više. 

Zašto ne mogu da ispraznim rezervoar?

Ako čistimo pesak, koji je teži od vode, rezervoar nečistoće je mnogo teži. Pun 50-litarski rezervoar može da teži i do 100kg. Zato mašina mora imati rezervoar sa dve pregrade, da možete isprazniti svaku posebno. Rezervoar treba biti projektovan tako da se jednostavno skine i da ima ručku za podizanje i prenos, a u isto vreme da bude čvrsto postavljen kad je mašina u funkciji. 

Da li takve mašine mogu da čiste i unutrašnje površine? 

Možete čistiti i spoljašnje i unutrašnje prostore. Za spoljašnje preporučujemo mašinu na benzinski pogon, a za unutrašnje se koriste akumulatorske mašine. Sa priborom za čišćenje tekstilnih podloga zadržavate čistoću unutrašnjih površina, sajamskih prostora i hodnika. Sistem ima zaštitni deo bočne četke, dodatnu zaštitu za filter i automatsko zaustavljanje četki kod zaustavljanja mašine, jer bi u suprotnom pritisak mogao da prouzrokuje oštećenja na tekstilnoj podlozi. Ako mašina ima radnu širinu od 60 cm do 85 cm, prostor veličine 200 kvm može biti očišćen za manje od 5 minuta.

Kod nas ima previše smeća!

Mašine oko glavne četke imaju obrubne gume, koje pričvrstimo za radnu površinu, da bi usisavanje bilo što efikasnije. Veći otpaci ne idu pod gumu, jer mašina ima prednji flap, koji funkcioniše pritiskom na dugme otvaranje, pokupi veće komade, a zatim opet zatvorimo. U slučaju još većeg otpada, bacimo ga u kutiju koju brzo i lako otvorimo. 

Zašto mašine za čišćenje imaju četku na desnoj strani?

Mašine za čišćenje uvek imaju dve četke. Velika, centralna četka je skrivena ispod mašine i ne vidi se spolja. Široka je skoro koliko i mašina, a ima glavnu funkciju čišćenja, smeće podigne i stavlja u rezervoar. U tome joj pomaže usisna turbina. Bočna četka, koja se vidi, je važna za sakupljanje smeća po ivičnjacima i preprekama ili policama; smeće prebaci u radno područje glavne četke i zatim pokupi. Bočna četka podigne više prašine, pa se zato u prašnjavim područjima koristi centralna četka gde prašinu usisava turbina. Nudimo Vam ručne, samohodne i volanske mašine za čišćenje, a pored toga i druge mašine i opremu za čišćenje, kao i profesionalna hemijska sredstva za čišćenje.

Na sva Vaša pitanja u BENT-u ćemo odgovoriti sa zadovoljstvom. Za više informacija pozovite na broj telefona 011/316-7751 i za Vas ćemo pripremiti BESPLATNU prezentaciju i obuku za rad prilikom dostave na Vašoj lokaciji. 

 
Copyright 2013 | BENT excellent d.o.o. | Powered by I.T. tim d.o.o.