Postavke kolačića
slo    cro    rs    ba
telefon (0)11 316 77 51   pošta info@bent.rs    facebook youtube
Saveti
Produkti
list PVC - temeljno čišćenje

PVC podna obloga je, iz perspektive odstranjivanja starih premaza i nečistoća, vrlo otporna na agresivna sredstva za odstranjivanje premaza. Obično imaju pH 11,8 do 13,6.

Testirana i proverena sredstva za odstranjivanje premaza sa PVC-a su Solex, Strip forte i Power strip grundreiniger.

Odstranjivanja je najbolje raditi singldisk mašinom za brušenje, kao što je Wirbel ili još bolje Schwamborn.

Na ploču mašine namesti se adekvatan filc (međusobno se razlikuju po boji, beli predstavlja poliranje, smeđi je pogodan za grubo odstranjivanje debljih slojeva nečistoća sa podova). 

Zeleni filc je preporučljiv za odstranjivanje na standardnim podnim oblogama od PVC-a. Nakon odstranjivanja, podove treba dobro neutralisati vodom ili rastvorom esencijalne kiseline. 

Pre nego što se testiramo u tehnikama dobrog premazivanja, potrebno je uveriti se da su podovi potpuno suvi i dobro neutralisani. Sušenje PVC poda traje obično 30 – 60 min, zavisno od vlage u vazduhu, što možemo ubrzati, ako pod obrišemo suvom krpom koja dobro upija. Treba izabrati prikladan premaz, u zavisnosti od namene poda. Za hodnike se dobro pokazao Trigomat, dok se za sportske hale najviše upotrebljava Anti slip sporthalenpolish.

Uz premaz, trebate imati podni brisač i presvlaku King za nanošenje premaza. Premaz se ne zasuši na presvlaci, nego se u celosti nanese na pod.  

Najbolje je započeti sa čistom, ispranom i dobro oceđenom krpom, koja na početku ne upije previše premaza pa je tako nanošenje najravnomernije. Premaz nanosimo na površinu unakrsnim pomeranjem brisača. 

U praksi se radi dvo ili troslojno premazivanje poda. Vremenski intervali među pojedinim slojevima, su u dobrim uslovima, između 15 i 30 min. Poslednji sloj premaza treba da se pred punim opterećenjem suši najmanje 24 h.

Za kraj, želimo vam uspešno čišćenje i mirnu ruku kod premazivanja PVC površina, koje su tako uspešno zaštićene od preteranog opterećenja.

Podovi će tako dugo ostati funkcionalni i na ponos svojim korisnicima. 

 
Copyright 2013 | BENT excellent d.o.o. | Powered by I.T. tim d.o.o.