Postavke kolačića
slo    cro    rs    ba
telefon (0)11 316 77 51   pošta info@bent.rs    facebook youtube
Saveti
Produkti
list Saveti

Kako očistiti određenu mrlju?

Kako očistiti određenu površinu?

Na osnovu toga kakva je nečistoća, treba izabrati i pravi postupak, koji ne sme oštetiti površinu koju čistimo. Za čišćenje su važna četiri faktora koja čine celinu, da bismo određenu mrlju očistili. Jednog faktora može biti više, a drugih manje, u zavisnosti od toga čime raspolažemo. 

Vreme čišćenja - Mislimo: ako duže čistimo, površina je čistija. Tamo gde su sati čišćenja kratki i povezani sa najvišim troškovima, trudimo se da taj faktor smanjimo pomoću boljih ostalih faktora.

Temperatura čišćenja - Neke nečistoće lakše očistimo promenom temperature (ulja i masti, žvakaće gume,..). Temperaturu čišćenja možemo podesiti određenim postupkom mašinskog ili ručnog čišćenja.  

Sredstva - Boljim sredstvima lakše ćemo očistiti nečistoću. Kod izbora sredstva pazite da izabrano sredstvo ne ošteti površinu.

Mehanika - Mehanika kod čišćenja može biti trljanje krpom, ribanje četkom, abrazivno odstranjivanje, a neke nečistoće možemo smanjiti sa površine .

 

Uzimajući u obzir:

-specifičnost objekta koji čistite

-moguća ograničenja u smislu faktora čišćenja,

-vrste nečistoće

-materijale površina

savetujemo Vam koji bi postupak čišćenja vama bio najprikladniji, a na osnovu toga i odgovarajuća sredstva, mašine, kao i pribor za ručno čišćenje.

 

 

Ako imate pitanje ili nedoumicu, kako nešto određeno da očistite, pitanje nam možete uputiti na prodaja@bent.rs i naši zaposleni će se potruditi da za Vas pronađu adekvatno rešenje.

 
Copyright 2013 | BENT excellent d.o.o. | Powered by I.T. tim d.o.o.