Najam

U svim Evropskim državama, sve više je prisutan trend, da se kupci pre odlučuju za najam opreme, nego za kupovinu. 

U nekim razvijenim državama zapadne Evrope i Sjedinjenih Američkih država, postoji više interesovanja za najam nego za kupovinu opreme. 

 

Kome je namenjen?

Najam opreme je za profesionalce, kojima oprema za čišćenje služi za osnovnu delatnost, ali i za svaku firmu ili pojedinca, za rešavanje trenutnog, odnosno kratkotrajnog problema. 

Zašto?

Profesionalnim firmama, koje se bave čišćenjem i održavanjem objekata, ta oprema služi kao osnovno sredstvo, značajno za njihov rad. 

Kupovina opreme je često neophodna; bez nje je rad značajno skuplji, i dosta puta nije obavljen u ugovorenom roku. Kupovina bi bila prevelik jednokratni zalogaj za firmu, a lizing je preskup.

Firme se zato odlučuju za operativni najam, gde novu opremu otplaćuju u mesečnim ratama i na kraju najma mogu mašinu povoljno otkupiti.

I što je najbolje u svemu je to da najmoprimac nema nikakvih dodatnih troškova i ne treba da brine za mašinu, jer su u najam uračunati već svi troškovi servisiranja i popravki. All inclusive!

Najmoprimac plaća vodu, struju odnosno gorivo, i - sa radošću na posao. Kod nove opreme, određen je minimalni rok najma, a kod polovne (demo), mašine se mogu unajmiti i samo za nekoliko dana.

Najamnina ide u celosti u trošak firme, naravno. 

Pojedincima i ostalim kupcima, kojima čišćenje nije osnovna delatnost, najam omogućuje da sami obave jednokratni posao, za koji bi sigurno morali da plaćaju značajno više. 

Posao je tako obavljen onda kada to Vama najviše odgovara, i na način koji ste sami zamislili. I još nešto: ako mašina nije dovoljno dobra, možete je odmah vratiti i unajmiti drugu ili veću mašinu. 

Navešćemo samo neke najčešće primere: tržni centri se odlučuju za metenje i pranje pokrivenih parkinga, drugi za hemijsko čišćenje unutrašnjosti svojih vozila, neki operu veće površine tekstilnih podova u kancelarijama, drugi opet usisaju prostore nakon gradnji, adaptacija i slično. 

Ukratko, bez ikakvog poslovnog rizika, mogu mašinu nakon obavljenog posla vratiti, a kod redovnih čišćenja je zadržati proizvoljno dugo.

Za duži period najma je moguća nova mašina, uvek je moguće odlučiti se i kupiti je. 

 

 

 

Tel: 00381 11 316 7751
Radno vreme: ponedjeljak - petak 7.30 - 15.30h