Mašine za metenje


Dolaze nam proljetni dani, a to je vrijeme buđenja prirode i čišćenja ostataka hladne zime. I što ako je površina prevelika za jednu običnu metlu?

Možete birati: ili nastavite s radom dalje ili pribavite stroj za metenje primjeren veličini površine.

Ako razmišljate o kvalitetnom stroju, prava je prilika za vašu kupovinu! Strojevi su njemačke proizvodnje i primjenjuju se najviše za industrijsko čišćenje, maksimalno su učinkoviti i robustni. Za sve strojeve nudimo vlastiti servis.

Strojevi za metenje mogu biti ručni na potisak ili s vlastitim motorom, pa i volanski sa vozačkim sjedalom, prikladni za velike površine. Među manjim strojevima za metenje, na izbor je puno različitih modela i m arki, a neki proizvođači imaju i potrebno znanje za izradu većih volanskih strojeva.

 

 

Jeste li znali, da stroj za metenje i usisava?

Prašinu, koja se podiže metenjem, usisna turbina usisa i zadrži u filteru. Filter mora biti velik, u usporedbi s filterom usisavača. U rezervoar usisavača usisate do 10 lit nečistoće. U stroj za metenje s jednim metenjem pometete i 100 lit nečistoće. Zato i manji stroj za metenje mora imati filter veličine barem 1m2. Takva površina može se osigurati s rebrastim ili cilindričnim filterima, širina stroja naprijed je 50cm.

Zašto ne mogu isprazniti spremnik?

Ako pometemo pijesak koji je teži od vode, spremnik nečistoće je jako težak. Puni 50 lit-arski spremnik može težiti i 100 kg. Stroj mora imati spremnik u dvije komore, da možete isprazniti svaku zasebno. Spremnik mora biti baziran tako, da ga se jednostavno otvori, da ima ručku za podizanje i prijenos, a istovremeno da dihta kada je stroj u funkciji.

Možemo li s takvim strojem mesti i unutarnje površine?

Možete mesti i vanjske i unutarnje površine. Za vanjske površine predlažemo stroj na benzinski pogon, za unutarnje metenje, koriste se baterijski strojevi. Sa setom za metenje tekstilnih podnih površina zadržite čistoću i unutar dvorana, sajamskih prostora i raznih hodnika. Sistem ima zaštitni dio bočne četke, dodatnu zaštitu za filter i automatsko zaustavljanje četki kod zaustavljanja stroja. U suprotnom može doći do oštećenja poda. Stroj ima radnu širinu od 60 do 85 cm, dvorana veličine 200 m2, može biti očišćena u manje od 5 min.

Smeće kod nas, preveliko!

Strojevi imaju oko glave četke obrubnu gumu, koja dihta radnu površinu, pa je usisavanje najviše učinkovito. Veći komadi smeća ne idu ispod gume, zato stroj ima sprijeda otvor (flap), koji u radu pokupi takve komade smeće.

Zašto strojevi za metenje imaju četku na desnoj strani?

Strojevi za metenje uvijek imaju dvije četke. Glavna centralna četka skrivena je pod strojem i ne vidi se izvana. Široka je koliko i stroj i ima glavnu funkciju metenja, smeće podigne s poda i baci u spremnik. U tome joj pomaže usisna turbina. Bočna četka, je važna za skupljanje smeća s rubnjaka i ispred prepreka, smeće prebaci u radno područje glavne četke i zatim pokupi. Bočna četka podigne više prašine, zato se u prašnim područjima koristi samo glavna centralna četka, gdje prašinu posisa usisna turbina.

Nudimo vam od ručnih, samohodnih do volanskih strojeva za metenje, a uz to i kpl profesionalnu opremu kao i sredstva za čišćenje.

Na sve vaše upite i nedoumice oko odabira prikladne opreme, tu smo za vas!

Za više informacija, slobodno nas nazovite na 01/34 61 111, ili 59 99 107 i posebno ćemo za vas, BEZ NAKNADE, predstaviti funkcije stroja na vašoj lokaciji, a prilikom isporuke i poučiti vas o važnim naputcima za primjenu i rad.

Tel: 00381 11 316 7751
Radno vreme: ponedjeljak - petak 7.30 - 15.30h